LOGO AZIMUT
Početna O nama Godišnji plan Najave Izveštaji Oprema Galerija Kontakt Arhiva

MIDŽOR (2169m)
PILJSKI VODOPADI-JERIŠOLSKI DO-MRAMOR (1760m)
30.04-03.05.2021.

1. dan 30.04. Petak

-Polazak u 16h sa parkinga pored opšine Novi Beograd. Putujemo preko Niša i Pirota. Dolazak oko 22h u selo Topli do. Smeštaj u planinskoj kući.

2. dan 01.05. Subota

-Polazak u 7.30h ka gornjem Piljskom vodopadu i vrhu Mramor. Staza nije previše zahtevna i vodi nas kroz predivnu šumu. Ukupan uspon je oko 700m, dužina staze 17km. Usput ćemo praviti pauze za osveženje i slikanje predivne prirode. Povratak istom stazom u popodnevnim satima.

3. dan 02.05. Nedelja

-Polazak u 7.00h ka Midžoru. Staza kreće od samog smeštaja i vodi nas preko divnih livada Stare planine punih šafrana u ovo doba godine. Takođe ako budemo imali sreće možemo naići i na krdo divljih konja kojih ima na ovoj planini. Povratak je stazom koja vodi ispod Babinog zuba i restorana Plaža. Ukupan uspon je oko 1400m, a dužina staze oko 20km. Usput ćemo praviti više pauza i uživati u predivnim pogledima na okolne vrhove. Povratak u popodnevnim satima.

4. dan 03.05. Ponedeljak

-Polazak u 8h ka Jerišolskom dolu u kome su Grujin, Zeleni i donji Piljski vodopad. Ukupan uspon je oko 300m, dužina staze oko 16km. Povratak u smeštaj oko 15h. Pakovanje i polazak za Beograd oko 16h. Očekivano vreme dolaska u Beograd je 23h.

Učesnici uspona bi trebalo da imaju odgovarajuću fizičku kondiciju i opremu.

Dokumenta: lična karta, zdravstvena knjižica i planinarska knjižica sa plaćenom članarinom za 2021. godinu.

CENA akcije: 5600 din. po svakom učesniku. Obuhvata prevoz i putarine, 3 noćenja u planinskoj kući u višekrevetnim sobama, smeštaj i hrana za vozača.

U smeštaju je moguće dogovoriti i ishranu. Cena je 700din po danu za doručak i večeru i plaća se domaćinu kuće.

Prijave uz uplatu celokupnog iznosa. U slučaju odustajanja naći zamenu.

NAPOMENA: Učesnici idu na sopstvenu odgovornost u skladu sa Pravilnikom PSS o bezbednom izvođenju planinarskih aktivnosti Bezbedno izvodjenje planinarskih akcija

Program putovanja i uspona je orijentacioni; оrganizator zadržava pravo izmene plana u slučaju nepredviđenih okolnosti. Obavezna je primena mera epidemiološke zaštite (nošenje maski u zatvorenom prostoru, distanca...).

* Obaveštenje u skladu sa Zakonom: za ovo putovanje nije obezbeđena zaštita u vidu garancije putovanja.

* Svaki učesnik mora biti član nekog Društva/Kluba, koji je član PSS-a, sa plaćenom članarinom za tekuću godinu.

Petrović Dragan MB 712

TEL: 060-331-44-22

Dragan17979@gmail.com

PD "Azimut" - Beograd